Sunrise Swing Band is een Antwerpse jazzband die ontstaan is uit een gemeenschappelijke passie voor ‘Swing Jazz’ en swingdans ‘Lindy Hop’.

Linde (zangeres) en Paul (klarinettist/saxofonist) ontmoetten elkaar voor het eerst op een Lindy Hop evenement, waar Linde met Johan en Wolf, resp. pianist en contrabassist, trio dat sedert jaren samen regelmatig jamde op de muziekacademie te Schoten, voor live muziek zorgde. Paul, die zijn ervaring opgedaan heeft in diverse jazzcombo’s, big bands en klassiek orkest, zag een samenwerking meteen zitten. Linde volgde later ook danslessen bij Paul & Nicole en kreeg alzo de smaak van Lindy Hop te pakken. Een professionele drummer, waar Paul al mee samenwerkte, was snel gevonden in de persoon van Pieter. Alle bandleden hebben de nodige wegen bewandeld op divers muzikaal gebied, zodanig dat de swingstijl in zijn originaliteit naar voren kan gebracht worden.

Sunrise Swing Band brengt u, in een jazz omkadering, terug naar de swingende ballroomsfeer van de jaren ’30 – ’40 – ’50 op die onvergetelijke tunes van weleer.Volg Sunrise Swing Band op: