Zaten ze plots niet meer samen op school, kwamen ze elkaar wel tegen op een plaatselijke punkrock show in hun hometown Melsele. Van samen skaten en straatslijpen tot uren ritmisch met riffs en roffels experimenteren. Vanuit een bijna vanzelfsprekendheid zochten Arno, Jens, Robin en Thomas rond hun mid-20 elkaar muzikaal op.

Met een gemeenschappelijke voorliefde voor raggend psychedelisch gitaarwerk stichtten ze SONS; scheuren, kijven, jammen maar vooral veel plezier maken. “Gasten, zouden jullie niet eens meedoen met “De Nieuwe Lichting”?”. Een vraag die werd gesteld, uit nieuwsgierigheid dan maar hunzelf ingeschreven en tot eigen verbazing bij de 60 eind kandidaten geraakt. Hun inzending ‘Ricochet’, een reflectie op de eeuwig piekerende vrijgezel, overtuigde met succes de vakjury en vervolgens het grote publiek. Zo kroonden ze zich mede tot winnaars van ‘De Nieuwe Lichting 2018’. Waar het vuur al stevig aangewakkerd was, zijn ze nu vastbesloten om daarmee elk podium in lichterlaaie te zetten.

SONS staat voor driftige, nerveuze garagerock die je vervoert naar dat ene gitzwarte hoekje in je schedel waar je onder een blacklight je beker bier uit elkaar voelt dreunen. Denk aan een Belgisch pakje vuil garagepunkwerk met een stevige kwak Sabbath erop. Steeds verrassend maar toch zo lekker herkenbaar.


Bandleden:

Robin Borghgraef - Gitaar, Stem
Jens De Ruyte - Bas, Stem
Arno De Ruyte - Gitaar
Pedro Gordts - Toetsen
Thomas Pultyn - Drum

Volg SONS op: