“… Skapunk? Da's een beetje zoals Madness (neuriet ‘One Step Beyond’ om de verwarde blik te veranderen en in een “Ah ja, da ken ik!”), maar dan met punk invloeden én veel sneller… Anders moet ge maar gewoon eens komen luisteren, dat zal makkelijker zijn!”

“… Nee, dat leek ons gewoon een grappige naam, wij hebben geen enkele connectie met Australië” Zo nu we de twee prangende vragen opgelost hebben, die ons meerdere malen op een avond gesteld worden, kunnen we onszelf echt voorstellen! We zijn een bende vrienden die op een dag besloten om met de instrumenten naar een zolderkamertje te trekken. Toen we aankwamen merkten we op dat een keyboard, drum, gitaar, bas, mandoline en een trompet misschien toch niet de ideale cocktail was om punkrock te serveren. Vooral omdat alle leden dan ook nog eens een eigen muzieksmaak hadden. We zijn dan toch maar gewoon beginnen spelen en voor we het wisten waren de funderingen voor een skapunk-band gelegd.

Aangevuld met nog enkele leden begonnen we aan onze eerste optredentjes een jaar of drie geleden, maar het drong ons pas echt door dat we iets leuks gecreëerd hadden tijdens de Gentse Feesten. Elk jaar keren we dan ook met veel plezier terug naar de straten van Gent tijdens het leukste festival in het land. Hier hielden mensen voor het eerst halt bij onze muziek, hier dansen, zingen en feesten ze én krijgen we regelmatig ook aanvragen voor evenementen.

Op de Gentse Feesten hebben we ontdekt dat we aanslaan bij jong en oud, van jazzliefhebbers tot metalheads. Tot slot heeft elk muziekgenre namelijk één ding gemeen: Sfeer! En laat dat nu net het uithangbord zijn van ska! Gemixt met een stevige portie punkrock stoppen we het genre in een modern jasje. Gegarandeerd goed voor dik feestje!


Bandleden:

Folkert Van Kerckhove - Stem, Mandolin
Brent De Borger - Gitaar
Manu Diericx - Blazer
Benjamin Poppe - Blazer
Bram De Man - Blazer Lander de Visscher - Toetsen Arne Schatteman - Drum Co Hogerheijde - Bas

Volg Koala Commission op: